Munkatársaink, Kosztra Balázs és Lánczi Judit a Hatoscsatorna Sikersorozatban!

Az adásban tanácsadóink arról beszélnek, miként lehet a szervezetek egyik égető problémáját –  a munkaerő-megtartást – a tudatos vezetésfejlesztés eszközeivel enyhíteni, megoldani.

Az adás ideje: 2017. július 6. (csütörtök) 22.00  óra

Ismétlés:

  • 2017. július 8. (szombat)  12.00 óra
  • 2017. július 11. (kedd)  7.30 óra
  • 2017. július 12. (szerda) 18.30 óra

Az adás egy két részből álló „sorozat” első műsora. A megtartás és a szervezetfejlesztés kapcsolatáról a következő alkalommal beszélünk.

A Concordia két alaptevékenysége a szervezet-, ill. a vezetésfejlesztés, és ez a két tevékenység vezethet a megtartóerő növekedéséhez.

 

Miről szól  a vezetésfejlesztés? A mi felfogásunkban arról, hogy hogyan működhetne a vezető tudatosabban, választhatná meg a munkatársaihoz és egyes helyzetekhez alkalmazkodó vezetési stílusát. Az ösztönös vezető egyféleképpen tud vezetni, a tudatos vezető pedig tudatosan választ különféle megoldások közül.

A cégeknél felvett elégedettségi, elkötelezettségi felmérések eredményeit, vagy akár az exit-interjúk tanulságait elemezve számos olyan tényezőt találunk, melyek a vezetéssel függenek össze. Természetesen a motiváció elvesztésének számos oka lehet, és közöttük az anyagiak is, de a legtöbb ok mégis a vezető viselkedésére, stílusára, alkalmazott módszereire vezethető vissza. Néhány jellemző válasz a felmérésekből:

  • „Nem tudom, merre megy a cég, mi lesz a sorsom.”
  • „Hiányzik az emberi szó.”
  • „A vezetőm mindenbe beleszól, aztán meg eltűnik.”
  • „Egyszer jobbra, másszor balra: ez az életünk.”
  • „Visszajelzés? Nem is szoktam találkozni a vezetőmmel.”
  • „Teljesítményértékelés az van, vagyis nincs. Vagy elmarad, vagy puszta formalitás.”

A tudatos vezetés segíti a belső motiváció kialakulását, megerősödését, így csökkentheti a fluktuációt. Hogy hogyan, arról lesz szó a műsorban, de íme néhány gondolat itt is:

Évek óta tartunk tréningeket. Kétségtelenül vannak új témák, nehézségek, melyekre megoldást keresünk: az Y generáció motivációja, interkultúrális konfliktusok feloldása, vagy a tanulási képesség erősítése. A régi, klasszikus problémák viszont megmaradtak: hogyan lehet valaki jó szakemberből emberekért is felelős vezető, hogyan kezelhető a stressz,  hogyan hozhatja ki a vezető munkatársaiból a legjobbat, hogyan legyen egy középvezető egyszerre lojális felfelé és lefelé is. ..és ahogy a kérdések keveset változnak, úgy a válaszok is szinte azonosak: önismeret, együttműködés, tudatosság! A fejünkkel tudjuk, de a napi gyakorlatban nehéz az alkalmazás. Mi a válasz? Gyakorlás, tudatosság!

Lánczi Judit LinkedIn profil

Kosztra Balázs LinkedIn profil

 



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel:

Érdekel ez a terület